|
Luneta dla Prosporta |
| Autor |
Wiadomość |
eryk
Medium Tank M4 Sherman

Dołączył: 20 Lis 2005 Posty: 702 Skąd: Ooo aj łill distrrrojjjuuuuuu suuuuun
|
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 10:20 am
|
|
|
| yaro napisał/a: | | ... S&B czy Nightforce już ten numer nie przejdzie, trzeba zamawiać w fabryce z taką modyfikacją a to dosyć trudne. |
no i bardzo dobrze - wtedy ma sie unikatowy cylownik i lans na torze wiekszy |
_________________ dziekuje piknie
e.
|
 |
Witboj
Peon
|
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 10:18 pm
|
|
|
| eryk napisał/a: |
no i bardzo dobrze - wtedy ma sie unikatowy cylownik i lans na torze wiekszy |
Jak patrzę na twoje ujęcie z dzieciństwa w w avatarze i czytam twoje posty - to nic się nie zmieniłeś od tego czasu |
|
|
|
 |
yaro
PitBuł
|
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 10:31 am
|
|
|
| Witboj napisał/a: |
Jak patrzę na twoje ujęcie z dzieciństwa w w avatarze i czytam twoje posty - to nic się nie zmieniłeś od tego czasu |
Dojrzałość tylko wysławiać ale czy w amatorskim strzelaniu jedynie słuszna jest śmiertelna powaga? |
_________________ Mane mecum, Domine, sis verum meum gaudium. |
|
|
|
 |
Witboj
Peon
|
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 11:39 pm
|
|
|
| yaro napisał/a: |
Dojrzałość tylko wysławiać ale czy w amatorskim strzelaniu jedynie słuszna jest śmiertelna powaga? |
No cóż... Patrząc na Twój avatar i czytając tekst w Twojej stopce podkreśliłbym słowo "śmiertelna" |
|
|
|
 |
yaro
PitBuł
|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 8:19 pm
|
|
|
| Witboj napisał/a: | | yaro napisał/a: |
No cóż... Patrząc na Twój avatar i czytając tekst w Twojej stopce podkreśliłbym słowo "śmiertelna" |
Cała sztuka polega na tym, żeby wiedzieć gdzie być poważnym a gdzie wręcz przeciwnie.
Na forach internetowych panuje epidemia walczącego bezbożnictwa, stąd cytat Davili w stopce. Ma skłaniać do zastanowienia nad sobą i nad tym co się pisze.
HFT jako sport amatorski z założenia nie jest czynnością poważną. Jak może być poważne strzelanie w blaszane telesfory? Podkreśliłbym tu słowo "amatorski". Niemniej jednak jeśli chodzi o sprawy bezpieczeństwa w tym sporcie/zabawie trzeba zachować surową powagę, w kwestii wyników i sprzętu zupełnie odwrotnie. Jeśli zrobisz odwrotnie chociaż jedną z tych rzeczy to nie będzie dobrze. |
_________________ Mane mecum, Domine, sis verum meum gaudium. |
|
|
|
 |
kola
Szaman

|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 3:27 pm
|
|
|
Nie chcę zaśmiecać forum kolejnym "banalnym" tematem dlatego spytam się tutaj. Czy jest jakiś celownik w rozsądnej cenie (może być używka) czyli koło 500-600zł z siatką typu ballistic plex czy coś w tym stylu - dokładniejsza od "dotów" podziałka. No i rzecz najistotniejsza - musi być na tyle wytrzymały by dożyć - już nie tyle spokojnej starości - przynajmniej wieku średniego w dobrym stanie na mojej sprężynie typu HW97k.
Czy przykładowo takie cudo jest warte uwagi? Bo właśnie taka siatka mnie interesuje.
http://www.bron.pl/shopbr...4IRS-BLACK/1449 |
_________________ AVE JA !! |
|
|
|
 |
Aligator
Don Kiszon

Wiek: 100 Dołączył: 07 Maj 2007 Posty: 683 Skąd: five miles out
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 7:28 pm
|
|
|
VIPER 10x44 , hm... żeby była dokładniejsza siatka powiadasz...
Jeśli chodzi o wytrzymałość to tej lunety nikt Ci nie zarekomenduje na sprężynę, wprawdzie jest taki marioxx na iwebie, który przy każdej okazji oznajmi, że właśnie jego optisan ma się dobrze na prosporcie, widziałem też na prosporcie Hawkie, baaa widziałem takiego hawkiego na HW97. Posprawdzaj dobrze w tych hołkach, bo one też mają jakieś wynalazki zamiast porządnej siatki.
Żadna z tych lunet nie cieszy się uznaniem sprężynowców, właśnie ze względu na pogląd o niezbyt dobrej wytrzymałości.
Jeśli już powiększenie x10 to może jednak mildot i Elite 10x40? I cena się zgadza i wytrzymałość udowodniona.
Kola, wiem, że jesteś młodym aktywnym facetem i nie masz czasu siedzieć i czytać tych wszystkich pierdów na iwebie o lepszości jednych optyk nad drugimi. Zresztą może i dobrze, bo tego też tam nie przeczytasz, w każdym razie trudno znaleźć będzie. Ale prawda jest taka, że do HFT wystarczy zwykły duplex. Luneta, siatka, karabin w sumie daje nie wiecej niż kilkanaście procent powodzenia. Najważniejsze jest ostrzelanie z własnym sprzętem. Od przedostatniego Boduszyna w styczniu tylko raz, w celu doświadczalnych, byłem z karabinem na świeżym powietrzu, czyli zero strzelania. Nawet nie spodziewałem się na ostatnim strzelaniu, że tak trudno będzie mi pociągnąć za spust. Brak wprawy robi swoje. |
_________________ guns'n scopes |
|
|
|
 |
wolan
kolejarz

|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 8:27 pm
|
|
|
| Aligator napisał/a: | | Jeśli już powiększenie x10 to może jednak mildot i Elite 10x40? |
Dokładnie to miałem polecić, na iwebie jest jedna używka za 490zł, buba ma nowy za 695zł.
A może też pomyśl o tym co ja właśnie kupiłem - Burris Fullfield 3-9x40, jutro powinienem go mieć, będziesz mógł poobmacywać sobie |
_________________ Logun Solo/Burris Fullfield II 3-9x40
Walther CP 99C, HW 40 Silhouette Version |
| Ostatnio zmieniony przez wolan Sro Mar 10, 2010 11:03 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kola
Szaman

|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 8:29 pm
|
|
|
Super. Będę wdzięczny jak mi pozwolisz JĄ pomacać!
pisząc o mlidot i elite macie na myśli bushnella? |
_________________ AVE JA !! |
|
|
|
 |
Aligator
Don Kiszon

Wiek: 100 Dołączył: 07 Maj 2007 Posty: 683 Skąd: five miles out
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 10:07 pm
|